Jó Hírek

A szakmai közösségünk, TWC facilitátorok körének jó gyakorlatai.

Talán a legelső TWC módszerrel tartott műhely Magyarországon 1998-ban, a SoL hazai első műhelybeszélgetésén volt, mikor Göran Carstedtet láttuk vendégül.

Majd ezt követően, a TWC 1995-s születése óta számos rendezvényt tartottunk és kiképzőt és fejlesztő műhelyet és ilyen értelemben, Ruzsa Ágotán keresztükl, a hazai TWC leghitelesebb műhelyévé váltunk.

Ruzsa Ágota, a TWC alkotó párosának, Juanita Brown és David Isaacs  barátja és munkatársa, az MIT egyetemen közösen vettek részt a 2 éves dialógus facilitátor kiképzőn, majd a 10 évig évente egyszer egy hétig szervezett Nemzetközi Női Dialógus műhelyen, ami jelentősen gazdagította a TWC módszertanát. Mostanra egy önálló alapítvány és egy nemzetközi szakmai közösség van. És a könyv magyar kiadása végre, 2017. karácsonyára várható.

Ennek folytatása, és természetes kibontakozása a számos integratív műhely, mellyel facilitátorok dolgoznak:
————————————————————————————–
2004-2006-ban tartottuk az első Dialógus facilitátor kiképző műhelyet,

2008-11. rendszeres 3×12 főnek tartott TérTeremtő facilitátor kiképzés a Tempus alapítványnál módszereink alkalmazására a hazai és nemzetközi pályázatok sikeres tudás megosztására. Ennek eredménye a linkre kattintott programajánlat,

2010-2012-ben az Art of Hosting – TérTeremtő facilitátor kiképző műhelyeket. Ezekről további információt az info@solintezet.hu címen kérhet

2008-11. rendszeres 3×12 főnek tartott TérTeremtő facilitátor kiképzés a Tempus alapítványnál módszereink alkalmazására a hazai és nemzetközi pályázatok sikeres tudás megosztására. Ennek eredménye a linkre kattintott programajánlat,

2017. őszén ismét elindul egy TTD Facilitátor kiképző program.
——————————————————————————–

Inspirált és más munkatársakkal összefogott kreativ műhelyek:

Molnár Katalin elkötelezett és munkatársai által is támogatott projektje, a Police Café, ami nagy sikerrel zárta az első évét. Minderről itt lehet sokkal többet olvasni Kata tollából.

———————————————————————————————-
A Pandora egyesület, melynek tagjai szintén a Facilitátorok szakmai közösségébe tartoznak a nyárvégi Gyüttment Fesztiválon az Én-Mi-Mindenki program sorozatban szerveznek a Teremtő tér művészete témában egy fél napos foglalkozást, ahova meghívták Ruzsa Ágotát. Izgalmas lesz ez is. Belső útak és Közösségi megoldások tere.

Szeptemberben egy olyan foglalkozásra, csoport fejlesztő képzésre kaptunk meghívást, ahol a SoL módszertana találkozhat a mindfulness alapú megközelítéssel és mindezt egy  tudatos teremtő dialógus környezetbe ágyazzuk.