Jó Hírek

A szakmai közösségünk, TWC facilitátorok körének jó gyakorlatai.

Talán a legelső TWC módszerrel tartott műhelyt Magyarországon 1998-ban, a SoL hazai első műhelybeszélgetésén tartotta Ruzsa Ágota, mikor Göran Carstedtet látták vendégül alakuló találkozójukon.

A TWC 1995-s születése óta számos rendezvényt tartottunk és kiképzőt és fejlesztő műhelyt és ilyen értelemben, Ruzsa Ágotán keresztül, a hazai TWC leghitelesebb műhelyévé vált a SoL alapítvány.

Ruzsa Ágota, a TWC alkotó párosának, Juanita Brown és David Isaacs  barátja és munkatársa, az MIT egyetemen közösen vettek részt a 2 éves dialógus facilitátor kiképzőn, majd a 10 évig évente egyszer egy hétig szervezett Nemzetközi Női Dialógus műhelyen, ami jelentősen gazdagította a TWC módszertanát. Mostanra egy önálló alapítvány és egy nemzetközi szakmai közösség van. És a könyv magyar kiadása végre, 2017. karácsonyára várható.

Ennek folytatása, és természetes kibontakozása a számos integratív műhely, mellyel facilitátorok dolgoznak.
————————————————————————————–

KIKÉPZŐ
TÖRTÉNETE
2004-2006-ban tartottuk az első Dialógus facilitátor kiképző műhelyet,

2008-11. rendszeres 3×12 főnek tartott TérTeremtő facilitátor kiképzés a Tempus alapítványnál módszereink alkalmazására a hazai és nemzetközi pályázatok sikeres tudás megosztására. Ennek eredménye a linkre kattintott programajánlat,

2010-2012-ben az Art of Hosting – TérTeremtő facilitátor kiképző műhelyeket. Ezekről további információt az info@solintezet.hu címen kérhet

2008-11. rendszeres 3×12 főnek tartott TérTeremtő facilitátor kiképzés a Tempus alapítványnál módszereink alkalmazására a hazai és nemzetközi pályázatok sikeres tudás megosztására. Ennek eredménye a linkre kattintott programajánlat,

2017. őszén ismét elindul egy TTD Facilitátor kiképző program.
——————————————————————————–

MŰHELYEK, TALÁLKOZÓK, KÖZÖSSÉGEK

Inspirált és más munkatársakkal összefogott kreatív műhelyek.
cropped-SoL-Intézet3-150x95SoL Intézet leginkább a kiképzések, a témába vágó kiadványok és a szervezeti életre kiható programokban jár élen. A módszerekről is itt lehet a legtöbbet olvasni.

police-cafe-1Molnár Katalin elkötelezett és munkatársai által is támogatott projektje, a Police Café, ami nagy sikerrel zárta az első évét. Minderről itt lehet sokkal többet olvasni Kata tollából.

———————————————————————————————-
A Pandora egyesület, melynek tagjai szintén a Facilitátorok szakmai közösségébe tartoznak a nyárvégi Gyüttment Fesztiválon az Én-Mi-Mindenki program sorozatban szerveznek a Teremtő tér művészete témában egy fél napos foglalkozást, ahova meghívták Ruzsa Ágotát. Izgalmas lesz ez is. Belső útak és Közösségi megoldások tere.

Az Ariadne Gaia Alapítvány pedig leginkább a társadalmi sebek, szakadás és megbékélés érdekében szervez olyan közösségi, gyógyító beszélgetéseket, ahol ez a módszer áll a fókuszban.