RÓLUNK

cropped-images.jpg

A Magyar Facilitátorok Társasága
a 2011. óta zajló Art of Hosting – TérTeremtő dialógusok képzés és a korábbi Dialógus facilitátor kiképző program résztvevőinek kezdeményezésére alakult.

Az MFT egy ÉLŐ SZERVEZET
Tagjai a tudatos Jelenlét-MindfulPresence 15977552_1309637195725017_8935343518171641120_nfolyamatos művelése mellett szakmai műhelyeken vesznek részt, azokban tanultakat másokkal megosztják és egyúttal a közösség szervezésében, foglalkozások, képzések tartásában is aktív szerepet vállalnak.

Egy lélegző szerv, amely rugalmas tagsággal, az élethelyzetekre érzékenyen reflektáló figyelemmel képes magát megszervezni és társakkal egy egy projekt mentén közöset alkotni.
Igy képes a társaság azt a dinamikus mozgást életben tartani, amely az élő szervezetek kibontakozását biztosítja, ahol a folyamatos fejlődés, nyitott és közös teremtő tudásáramlás, részvétel és együttműködés erősíti a szakmai minőséget.
A facilitálás soha nem egy egyéni, heroikus tett. természetéből fakadóan közösségi és társas.
Az MFT nyitott minden érdeklődő számára, ugyanakkor a szakmai színvonal és elköteleződés ismeretében a közös munka és képzés és fejlődésben elkötelezett embereket hív.
A társadalmi, szervezeti közösségek számos struktúra ismeretében és azok dinamikusan, a szükségletekhez alkalmazkodó rugalmas átalakulásaiban tudják az adott szervezetet teremtő térbe foglalni.

A hazai térteremtő-Art of Hosting, The World Café, Open Space, stb. dialógikus-kapcsolati intelligenciát fejlesztő módszerekkel dolgozók szakmai tudás közössége.

Célunk a facilitálás magas színtű kultúrájának

– megismertetéseelismertetése és szakmai színvonalának folyamatos fejlesztése az árnyalt és kifinomult tudatosság szövedékének közösségi, szervezeti leképeződésére.

– képzések, öntanuló módszertani műhelyek, országszerte induló Facilitátor TérHáló műhelyek éltetése, összekapcsolása és támogatása,

– magyar nyelven elérhető szakmai kiadványok támogatása, kiadása…

– ország-szerte facilitátor tudás szerek— szervezeteket, embereket és rendszereket terelgető, facilitáló, együttműködésüket megkönnyítő kiskötösségek kialakítása.

images-2Nagy szükség van arra, hogy képzett és tudó kollégák szakmai szövetségében élő, működő szervezeteket, közösségeket a tudatos, hatékony és szakmai elköteleződésben magas színtre segítsen egy átalakuló társadalmi szövedékben.

 

Régiónk
A Kárpát – Pannon medence ölelésében élő, élni akaró és a társadalmak szövedékét megerősítő közösségek újra “nemezelése”.
Nemzetközi tudás-közösségek, a facilitálásban élenjáró szakmai műhelyek tevékenységébe bekapcsolódunk.
Műhelykonferenciákban, hazai és nemzetközi tudás műhelyekben szakmai partnerságot vállalunk.

images-14

Az FT-facilitátorok civil társasága nyitott minden érdeklődő számára, ugyanakkor a szakmai színvonal és elköteleződés ismeretében a közös munka és képzés és fejlődésben elkötelezett embereket hív.
A társadalmi, szervezeti közösségek számos struktúra ismeretében és azok dinamikusan, a szükségletekhez alkalmazkodó rugalmas átalakulásaiban tudják az adott szervezetett teremtő térbe foglalni.