MIÉRT?

Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing,
there is a field. I’ll meet you there.
When the soul lies down in that grass,
the world is too full to talk about.
Ideas, language, even the phrase “each other” doesn’t make any sense.

A helyes és helytelen világán túl, ott van egy tér és mező. Ott várlak én.
Itt, ezen a mezőn a lélek lepihen és megbékél, 
és a világ teljessége elér, melyről beszélni nem ér.
Gondolatok, szavak, még a”mi, egymásnak” szó is értelmét veszti itt bent.

(Rumi-13.sz.)

Erősödő társadalmi feszültség, a múlt árnyai és a jövő szárnyai között állunk mi, facilitátorok. Feladatunk, hogy minél kisebb fájdalommal, mint bábák a szüléskor, természetes, társas teret adjunk olyan születésnek (innováció, együttműködésre serkentő projekt, társadalmi konzultációk, részvételi vezetés és tervezés, stb.), melyben mindenki helyét és tehetségét, tudását és elköteleződését megosztva, szabadon kibontva lehessen jelen egy hatékony és eredményes átalakulási folyamatban.
Ehhez gazdag módszertanra van szükség, de talán még gazdagabb és elmélyültebb belső tudatos jelenlétre, erős, együttérző szívre és tiszta elmére.
Mi, az MFcT erre köteleződünk és tudásunkat ennek szolgálatába állítjuk.

cropped-images.jpg A hazai térteremtő-Art of Hosting, Dialógus és egyéb nagycsoportos folyamatokkal dolgozók szakmai műhelyközösség KIALAKÍTÁSA ÉS MEGERŐSÍTÉSE elengedhetetlenné vált a szakmai jamboreek és önjelölt facilitátorok világában.

Ezért célunk a facilitálás magas színtű kultúrájának

– megismertetéseelismertetése és szakmai színvonalának folyamatos fejlesztése az árnyalt és kifinomult tudatosság szövedékének közösségi, szervezeti leképeződésére.

– képzések, öntanuló műhelyek, országszerte induló Facilitátor TérHáló műhelyek éltetése, összekapcsolása és támogatása, magyar nyelven elérhető szakmai kiadványok támogatása, kiadása…

images-2  Nagy szükség van arra, hogy képzett és tudó kollégák szakmai szövetségében élő, működő szervezeteket, közösségeket a tudatos, hatékony és szakmai elköteleződésben magas színtre segítsen egy átalakuló társadalmi szövedékben.

 

 

 

 

15977552_1309637195725017_8935343518171641120_n   A facilitálás soha nem egy egyéni, heroikus tett. természetéből fakadóan közösségi és társas.