2018.

BESZÉLGET AZ ORSZÁG – Túl a polarításon.

Zárt FB csoport link, ahol csatlakozhat.

47011714_2229790940633146_4871707710803935232_n

IDEJE: MÁJUS vége
Hely : WERK AKADÉMIA

Mit tehetünk egy olyan szétszakadozott országban, mint a miénk itt és most? 

ca.30 résztvevővel osztottuk meg kérdéseinket, gondjainkat és javasalatainkat, vagy már éppen működő projektjeinket.

December 21. Spirituális, szakrális aktivisták itt és most.
Hogyan lehetünk hitelesen jelen kint és bent, a társadalomban és belső tágasságunk terében egyaránt?

IDŐ: 17.00 – 21.00
Hely: Nyitott műhely, Ráth György utca 4. XII.kerület, Budapest

 A tervezés és jobb szervezés miatt KÉRÜNK, hogy az alábbi linken jelezd résztvételedet: https://facilitatorok.com/regisztracio/


December 21- a Fény és a Karácsony, a szeretet és az odafordulás. Vajon napjainkban, mikor sokak szerint a világunkat öngyilkos katasztrófa fele vezetjük, mikor a természetet feléljük és pusztítjuk, mikor az ember szakadást él meg önmagában-önnön szakrális létét fojtogatva, elszakadt természeti és társas környezetétől, és a teljesség és egész-ség élményére vágyakozik, ekkor ki lehet és hogyan szakrális aktivista? Van-e rá tér és lehetőség, ha igen, hogyan tudjuk ezt hitelesen megélni???

Beszélgetésünkre e témában érdeklődő társakat, barátokat, aktiv résztvevőket várunk.
 
Helyszín:Nyitott Műhely, Budapest, XII.kerület, Ráth György utca 4.
.
4200_World_Cafe_B5_3.inddA World Café egy világszerte ismert és sikeres módszer az együtt gondolkodás és beszélgetés levezetésére. Egyfajta szabad, nyitott, előítéletmentes kávéházi dialógusról van szó, nekünk magyaroknak tehát már Karinthy, Kosztolányi, Babits kávéházi élete okán sem lehet a módszer idegen. Ráadásul közös múltunk tudatalattijából egyre jönnek és jönnek elő a ki nem beszélt érzések, gondolatok, az értelmes párbeszéd meg szinte eltűnt a térből. A World Café nem csoda, de sikerült már vele több ezer palesztint és zsidót is egy asztalhoz ültetni Tel Aviv egyik terén. Vezetőket és beosztottakat, EU hivatalnokokat és civileket, egy egész várost Kolozsvárott vagy épp Bilbaoban.
A kibeszéléshez elfogadó és megértő teret hozunk létre, ebben mondjuk el és tárjuk fel személyes történeteinket, titkainkat és vágyainkat. Célunk, hogy, ami a lelkünkben és szívünkben van, azt tudjuk megosztani.
 
A beszélgetés néhány előre kigondolt kérdés mentén, előre meghatározott forgatókönyv szerint zajlik. A Café-beszélgetések egyik sajátossága, hogy mozoghatunk az asztalok között és új emberekkel találkozhatunk. Az asztaltársaságok egy kérdésről 20-30 percig beszélgetnek, aztán az asztalgazda kivételével a többiek új asztalokhoz mennek. Ott röviden megosztják egymással a korábbi kör észrevételeit, majd az új kérdéssel folytatják a közös gondolkodást, nézőpontot változtatnak, így könnyen gazdagodhatnak új és meglepő meglátásokkal.
 
2018. Magyarország.
Miközben generációk történetei, fájdalmai várnak kibeszélésre és feloldásra, miközben soha ennyire megosztott e nép nem volt, szinte mindenki csak önmagára figyel. Kevés az értelmes párbeszéd, sok a címkézés, sztereotípia, értelmetlen egymásra mutogatás. Ez vezetett minket arra, hogy BESZÉLGET AZ ORSZÁG címen társas beszélgetéseket szervezzünk szerte az országban egy-egy sarkallatos alkalom vagy gondolat.mentén, apropos-ján.
A társadalmi összhang, a kölcsönös megértés és személyes odafigyelésünk csendjében kiérlelt változásoknak akarunk támogató és teremtő teret biztosítani.
Alapvető módszerünk a The World Café-Világkávéház, és a Teremtő dialógus, sőt amikor egy-egy közös téma ezt megkívánja, akkor rendszerállítással és más módszerekkel is megtámogatjuk a folyamatainkat.
 
BESZÉLGET AZ ORSZÁG
 
Ha van kedved ebben részt venni, ha van kedved elmesélni mindazt, ami itt és most foglalkoztat egy-egy téma felvetése során, akkor ígérjük, itt és most meg fognak hallgatni.
 
Köszönjük,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s