BESZÉLGET AZ ORSZÁG

cropped-abra_magyar

“A társadalmi rendszerek változása az odafigyelés reflektáló csendjében megszületett megértésre és bizalomra épülő együttes cselekvés eredménye.”
(D.Sandows, Global SoL)

BESZÉLGET AZ ORSZÁG – Túl a polaritáson.

2019-ben folytatjuk és minden hónap utolsó vasárnap délutánján beszélgetünk számunkra fontos kérdésekről, néha egy egy gondolatéberesztő felvezetés, máskor a jelenlévők itt és most élményei mentén. 
Nyitott Műhely, du. 4-7h közözött várunk sok szeretettel.
FB csoportunkba ide kattintva csatlakozhatsz. 

————————————————————————————

2018. december 21. Spirituális, szakrális aktivisták itt és most.

IDŐ: 17.00 – 21.00
Hely: Nyitott műhely, Ráth György utca 4. XII.kerület, Budapest

Hogyan lehetünk hitelesen jelen kint és bent, a társadalomban és belső tágasságunk terében egyaránt?

2014. óta tartunk, minden évben beszélgetéseket és gyógyító rendszerállítást, gyógyító dialógusokat városi és országos, sőt országokon átívelő utazásokkal összekötve.
Alapvető célunk, hogy a szétszakítottság mögé tekintsünk, a traumákat hordozó gyökereket megismerjük, megértsük és méltósággal elengedhessük, hogy képesség váljunk közösségi, nemzeti szinten a megbékélés erejével egy új és mindannyiunkat átalakító jövő aktív és tudatos társ-teremtőivé válni.

A korai eredeti elgondolás, amely Ruzsa Ágota ötletgazdától ered, számos változáson, fejlődésen és a mindenkori csatlakozó társakkal közösen alakul.
Az AGA és a SoL Hu (Ruzsa Ágota), a Werk Akadémia (Vándor Ágnes) támogatásában és meghívott barátainkkal közösen alakul, és ennek köszönhetően a korábbi, egymástól független programok is kezdenek összeérni és kölcsönösen támogató hatást kifejteni, pl. az AGA SzerTér közösségek és a Gyógyító dialógusok programja,  is.
Ország-szerte Café Magyarország dialógusok, teremtő, társas beszélgetések indulnak a hazai közösségi intelligencia erősítését, a kollektív bölcsességet és a társas, teremtő akaratot életre hívó szándékkal.
Ezt a programot 2014. óta kisebb-nagyobb keretek között már az Ariadne Gaia alapítvány és a SoL Hu támogatásában elindítottuk. Most szakértő facilitátorok közösségében szeretnénk kiterjeszteni és összekapcsolni a 2018. őszén induló Facilitátor mesterkurzussal is.
Ötletgazda: Ruzsa Ágota és Vándor Ágnes
A dialógusok szakmai teamje: Ruzsa Ágota és az MFT tagok
Szakmai szervezet: SoL HU, WERK Akadémia, AGA, Charon Intézet
Csatlakozó szervezetek:

Kapcsolataink lényege nem az információcsere, hanem hogy harmóniát teremtsünk az élő szervezetek viselkedése között. (Humberto Maturana)

Szándékunk, hogy a társadalom tagjai, független lakhelyüktől, világnézetüktől, stb. kíváncsian, egymás megismerni-meghallani és megérteni akaró szándékkal forduljanak egymás fele és a kapcsolatok új szövedékében a közös megértés (ami nem azonos  az egyetértéssel!) hálójában a nemzeti-közösségi egység irányában fejlődhessünk.

Tudjuk, hogy korunk nagy átka a vélemények, szükségletek és hiedelmek, értékek és feltételezések szálaiból szőtt, töredezett identitásunk, mely ugyanakkor várja és szomjazza a beszélgetések szálaiból, a figyelem mély terében kiérlelt új megértést.

4200_World_Cafe_B5_3.indd2018. MÁJUS-JÚNIUS
nagy és nyilvános, számos dialógus facilitátor-teremtő térben terelgetők által megtartott beszélgető körünk előre láthatóan június 17.
Ezt előkészítendő tartunk egy közös gondolkodást, elköteleződést és összehangolást megteremtő Café dialógust is a gyakorlati folyamatok kidolgozására
Május 30. Meghallgatlak címmel,
Idő: 6h-9h este, helyszín:WERK akadémia,
Július 4. facilitátorok szakmai-tervező találkozója a folytatásról.

Témáink és találkozásaink 2019-ben a programok oldalon követhetők.